Eetkaart

Voor een klein hongertje

Dagsoep
Tomatensoep met balletjes en brood Boerenomelet met brood
Uitsmijter met ham en kaas
Wrap met kip en dressing van de chef
Toast ‘americain’
Toast ‘gerookte zalm’
Toast ‘champignonroom’
Focaccia ‘cheese and sweet’
(brie, appel & honing)

Focaccia ‘geitenkaas’ (geitenkaas, spek & appel)

Focaccia ‘chicken’ (kip met tuinkruiden)
Focaccia ‘Italian’ (tomaat, mozarella & basilicum)

Focaccia ‘Hawaï’ (ham, kaas & ananas)



Fingerfood

Portie belegen kaas met mosterd
Portie salami
Portie olijven mix
Clochard mix koud (belegen kaas met mosterd & salami)

Portie bitterballen met saus

Portie mini loempia’s met zoetzure saus

Clochard mix warm

(mini curryworstjes, mini loempia’s, kippenboutjes, bitterballen met 3 sausjes)

Clochard vis mix warm

(scampi fritti, calamares, mini garnaalkroketjes en viskrokantjes met tartaarsaus)


Salades

Salade met warme geitenkaas, spek, appel en honing

Salade met gegrilde kip en Parmezaan
Salade met gebakken scampi, appel en curry


Pasta’s

Pasta bolognaise
Linguini alla carbonara
Pasta scampi diabolique
(gebakken scampi’s met look en pikante tomatensaus)

Pasta gerookte zalm
Pasta ‘
Clochard de Luxe(scampi, groentjes, look, curry en sojasaus)
Wok met kip, fijne groenten en sesam (zoetzuur)



Voorgerechten

Dagsoep
Tomatensoep met balletjes
Artisanale kaaskroketten
Artisanale garnaalkroketten
(met grijze Noordzee garnalen)

Duo van 2 artisanale kroketten (kaas- en garnaalkroket)

Carpaccio Classic
Zalm met hangop en radijs



Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Huisgemaakt stoofpotje van Belgisch rundvlees en bruine Leffe
Huisgemaakt koninginnenhapje met korstgebakje
Steak tartaar ‘à la minute’
Burger ‘
de Luxe(Black Agnus burger met kaas, ui, spek, sla, tomaat en de Luxesaus met frietjes)

Burger ‘Blue Cheese’

(Black Angus burger met Blauwe Deense, waterkers, gedroogde pancetta, appel, venkel, gemarineerde rode ui, walnoot, caramel rode wijn, geserveerd met frietjes)

Châteaubriand 600g (2 pers.)
(met garnituur, champignonroomsaus, pepersaus)

Filet Pur ‘Blanc Bleu Belge’ (natuur of met saus naar keuze)

Entrecôte ‘Holstein’ (natuur of met saus naar keuze)Cordon bleu à la flamande met vleesjus


Specialiteit van het huis

Gemarineerde spareribs ‘à volonté’ natuur
Gemarineerde spareribs ‘à volonté’ look
Gemarineerde spareribs ‘à volonté’ pikant
Gemarineerde spareribs ‘à volonté’ ‘
De Luxe(gekarameliseerd met honing)


Visgerechten

Gebakken slibtong met botersaus, peterselie en citroen

Kabeljauwhaasje (met wortelpuree, shiitake, erwt, zilverui en citronnellajus)

Roodbaars op vel gebakken

(met parelcouscous en waterkers, coulis van gegrilde paprika en bisquesaus)

Scampi ‘look’ (met hoeveboter en peterselie)
Scampi ‘diabolique’ (met getomateerde pikante roomsaus)
Scampi op Thaise wijze (getomateerd met gember, koriander, chili en Ricard)



Veggiegerechten

Veggiesalade ‘De Luxe
Pasta veggie
(met verse pesto, rode ui, zongedroogde tomaten en olijven)

Veggieburger ‘De Luxe’ (groenteburger met sla, tomaat, rode ui, verse pesto en frietjes)


Voor onze mini-klantjes*

(*tot 12 jaar)

Mickey Mouse
(Ribbetjes met frietjes en appelmoes)

Minnie Mouse

(Kaaskroket met frietjes en rauwkost)

Balletjes in tomatensaus met frietjes

Goofy Pluto

(Visvingers met frietjes en rauwkost)

Donald Duck

(Kipfilet met frietjes en appelmoes)

Knabbel & Babbel

(Kindervidee met frietjes en rauwkost)

Lange Jan

(Curryworst met frietjes en appelmoes)

Droopy

Kinderspaghetti



Nagerechten

Voor als er nog een plaatsje is ...

Huisbereide chocolademousse
Huisbereide Crème brûlée
Appeltaart uit eigen oven met ijs en slagroom
Huisgemaakte “moelleux au chocolat” met vanille-ijs

Verwenbordje ‘Clochard de Luxe(Verrassingsdessertjes van de chef)


Ijscoupes

Café glacé

Kinderijsje ‘Fantasie’

(2 bollen vanille-ijs met warme chocoladesaus)

Dame Blanche

(3 bollen vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom)

Coupe Brésilienne

(3 bollen vanille-ijs met karamelsaus en brésilienne nootjes)

Coupe Aardbei (seizoen)

(3 bollen vanille-ijs met verse aardbeien, verse coulis van aardbei en slagroom)


Pannenkoeken (tussen 14u en 17u)

Pannenkoeken met suiker
Pannenkoeken met confituur
Pannenkoeken met ijs en chocoladesaus
Pannenkoeken met ijs, geflambeerd met Grand Marnier


Monseigneur Ladeuzeplein 5

3000 Leuven

Tel : 016 20 57 87